2017. január 14., szombat

Paprikás édeskrumpli

A mai ebédem egy igazi magyaros fogás, édesburgonyából, ahogyan én készítem.

Hozzávalók:

3 nagyobb édesburgonya felkockázva,
1 nagy fej hagyma,
1/2 kápia paprika,
1 ek. paradicsompüré,
2 szál virsli,
ízlés szerint házi húsos kolbász,
1 kk. só,
1 kk. fűszerpaprika,
bors



Elkészítés:

A hagymát és a paprikát zsíron megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kolbászt és a pirospaprikát. Ezt követően a paradicsompürét, majd a felkarikázott virslit is és a többi fűszert is. Kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott édeskrumplit, és annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi. Addig főzzük fedő alatt amíg az édeskrumpli megpuhul (Ez kb. 20 perc.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...