2015. szeptember 6., vasárnap

Tarhonyás hús - paleo

Igazi retró, menzás kaja. Én nagyon szeretem.
Általában nagyobb mennyiségben készítek pörköltet, és lefagyasztom, kisebb-nagyobb adagokban, hogy utána könnyen fel tudjam használni más-más ételekhez. Ezúttal tarhonyás húst készítettem belőle. 

Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka (kockázva),
1 fej vöröshagyma (apróra vágva),
1 paprika (apróra vágva),
1/2 kisebb paradicsom (esetleg 1 tk. sűrített paradicsom),
1 tk. pirospaprika, 
1 tk. ,
kevés bors




Elkészítés:

A hagymát egy evőkanál zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát, és a paradicsomot, és kissé megfonnyasszuk. Végül hozzáadjuk a pirosparikát, és a húst. A húst addig pirítjuk, míg teljesen kifehéredik, majd sózzuk, borsozzuk. 
Annyi vízzel felengedjük, hogy épp, hogy ellepje, majd 1 óráig lefedve főzzük tovább közepes lángon. Közben figyeljük, hogy ne, hogy lekapjon persze :)

A végén levesszük a fedőt, és addig főzzük tovább magasabb lángon, míg a szafja, jól besűrüsödik. 

A tarhonyát zsíron megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük fedő alatt, amíg meg nem puhul, és be nem issza a vizet (természetesen ha még  nem megfelelő az állaga akkor pótoljuk a vizet).
Végül fedő nélkül készre főzzük. (Ez kb. 10-15 perc alatt elkészül)

Tipp: Rengeteg féle tésztát találtok még ezen a linken, érdemes körbe nézni:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...