2015. szeptember 13., vasárnap

Fahéjszörp

Egy nagyon szuper ötletet találtam Tündérsüti oldalán, és egyből tudtam ennek el is kell készülnie nálam is. Azt is tudtam, hogy tökéletes lesz a hamis tejbegrízhez kísérőnek, vagy akár császármorzsához lekvár helyett.

Hozzávalók:

500 ml víz,
250 g xilit,
4 rúd fahéj (lehet több is),
1 db csillagánizs,
5-6 szem szegfűszeg, 
1 citrom (bio) héja,
1 ek. citromlé
1  rúd vanília felhasítva


Elkészítés:

A citrom héját zöldséghámozóval leszedjük, majd az összes többi hozzávalóval felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg szép sötétbarna nem lesz a színe.
Leszűrjük és üvegekbe töltjük. 

(Én a hűtőben tárolom, de lehet dunsztolni is, és akkor tuti nem romlik meg.)

Forrás: They Draw & Cook, Tündérsüti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...