2015. május 25., hétfő

Rakott zsemle

Egy régi klasszikus, amelyet kivételesen nem én, hanem a Párom készített. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:

4 szikkadt zsemle,
50 g vaj,
3-4 ek. házi cukormentes baracklekvár,
2 tojás,
70 g xilit/cukor,
450 ml zsírszegény tej,
1 ek. vaníliás xilit

Tetejére: 

2 tojásfehérje,
40 g xilit,
1 tk. házi cukormentes baracklekvár


Elkészítés:

1. Egy tepsit (kisebb méret, kb. 20x25 cm) kikenünk vajjal. 
2. A zsemléket felszeleteljük, majd a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot és a tejet  alaposan kikeverjük. 
2. A zsemléket megmártjuk a tejes keverékben, majd kirakjuk vele a kivajazott tepsit.
3. Erre jöhet a baracklekvár, és a vaníliás xilit.
4. Újabb réteg tejbe mártott zsemle, majd a maradék tejes keverékkel megöntözzük a zsemlék tetejét.
5. Légkeresés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. 
6. A tojásfehérjéket a lekvárral, xilittel kemény habbá verjük, és ezzel megkenjük a sütink tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe további 10 percre, hogy aranybarnára süljön a teteje.



Forrás: http://receptneked.hu/nagyi-receptjei/habos-rakott-zsemle/


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, nagyon ügyes az Urad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bizony. Mindig mondja, hogy ezt a nagymamája milyen jól készítette. Mikor kibuggyant a cukor a tojásfehérjén...:) És ez olyan lett <3

      Törlés
  2. Nagyon guszta! Finom lehet !

    VálaszTörlés
  3. tényleg guszta. és ilyen receptet látva, eszembe jut, hogy főznöm kéne barackdzsemet, mert fogytán, és most itt a szezon. ezért kell most sokat elraktározni :) Nekem ez a recept tetszik http://glurl.co/barackos , küldöm Nektek is, hajrá, szorgoskodjunk

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...