2014. augusztus 3., vasárnap

Cukkinis-almás rétes (gyors változat)

Az elmúlt héten a lekvár főzést követően, most rengeteg savanyúságot, uborkasalátának valót, tököt, cukkinit, almabefőttet készítettünk télire a Párommal.
Már sokszor olvastam, hogy ha a tökféléket almával vegyítjük, egyrészt a fruktóztartalma is csökken az ételnek, másrészt pedig egy kis zöldséget csempészhetünk gyermekeink ételébe. 
(Na, nem mintha nálunk a Pati nem enné előszeretettel a paradicsomot, uborkát, borsót, répát, stb. zöldséget...)

Szóval jött az ötlet, hogy Lajos Mari féle rétestésztát, amit Gabriellánál olvastam, ki kellene próbálni, nem tűnik túl bonyolultnak, főként nem időigényesnek, és így a roskadó almafát, újabb tehertől szabadíthatnánk meg - ugyanis még a java ma vár ránk ;) - és a még felhasználatlan cukkini sem vész kárba.


Hozzávalók:

Tészta: 
360 gr liszt,
2 ek. olívaolaj, 
2 kk. citromlé, 
2 tojás,
1 cs. só,
100 ml víz

Kenéshez: 1 tojás, kevés tej kikeverve

Töltelék:
kb. 1,5 kg alma-cukkini lereszelve,
eritrit, 
fahéj,
citromlé


Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük hűtőben. Ez idő alatt a töltelék hozzávalóit lassú tűzön megpároljuk, majd a levet kinyomkodjuk belőle - a Pati nálunk imádja, vízzel higítva - majd elővesszük a tésztát. Kettévesszük, és két kb. 30 cm hosszú tégalalapot nyújtunk belőle. Megtöltjük a töltelékkel, majd feltekerjük a hosszabb oldalánál fogva, és megkenjük a tetejét a tojásos-tejjel. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...