2014. április 3., csütörtök

Diókrémes-medvehagyma pestos sült tarja

Végtelenül egyszerű, és mennyeien finom ételt hozok nektek mára. 

Ebédre tökéletes választás, még bőven elkészülhet.

Glutén-, és laktózmentes.

4

Hozzávalók:

fejenként 2 szelet csont nélküli sertés tarja,
kevés himalája só,
frissen őrölt bors,
1 fej hagyma,
1 ek. kókuszzsír

Pestohoz:

1 ek. Donum Terrae diókrém (vagy 1 ek. dió darálva, kevés olívaolajjal),
1 ek. petrezselyem,
3 ek. olívaolaj,
1 csokor medvehagyma




Elkészítés:

A húshoz a tarjaszeleteket sózzuk, brosozzuk, majd a a zsírral kikent tepsibe fektetjük őket, és rájuk szeljük a hagymát. Kb. 30-40 percig fólia alatt 190 fokon sütük, majd további 5-10 perc alatt pirosra sütjük fólia nélkül. Arra ügyelve, hogy a hús ne száradjon ki. Esetlegesen mehet alá, pár ek. víz.

A pestohoz a hozzávalókat aprítógépbe helyezzük, és összeturmixoljuk. Tálaláskor ezzel kenjük át a hús szeleteket.



Tipp:
Én salátával, és házi karfiol savnyúval ettem. A Páromnak és a lányomnak készült mellé rizs, és a Párom evett hozzá tökmagolajos salátát is. Ennyire egyszerűen működik az egyből hármat készíteni....:)
Több munka nincsen vele, mert a rizs pont elkészül, amíg a hús sül. 

A diókrém pedig mennyei, köszönöm Allium Delikát!


4 megjegyzés:

  1. Hm... medvehagymás, biztos nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez istenien hangzik, az a diókrém nagyon jó lehet, kipróbálós:)

    VálaszTörlés
  3. Ez igen telitalálat az ízesítés és a képeken is csábító!! <3

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól hangzik, fincsi lehet! :) Hasonlóan szoktam a tarját sütni, legközelebb kipróbálom hozzá a pestót! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...