2014. április 1., kedd

Csokiszirupos túrós palacsinta

Igen a túró az nem is túró, de ez szerintem senkinek nem tűnne fel, mert ez a totu, annyira, de annyira hasonlít az igazi tehéntúróra. 

A csokiszósz az Allium Delikát alapján készült. 



Hozzávalók:

Kb. 5 db palacsintához:
3 ek. gesztenyeliszt,
1 ek. tápiókaliszt,
1 ek. kókuszliszt,
3 tojás,
1 ek. kókuszzsír,
kb. 2 dl víz

Csokisziruphoz:
300 gr méz,
2 ek. kakaópor

Túrókrémhez:
100 gr totu,
1 tojássárgája,
1 ek.  kókuszkrém,
1 ek. eritrit,
1 ek. citromlé, 
30 gr mazsola


Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit kézi habverővel homogénné keverjük, majd egy merőkanálnyi adagonként kizsírozott palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.

A túrókrém hozzávalóit botmixerrel krémesítjük, ezzel töltjük a palacsintákat.

A csokisziruphoz a mézet felmelegítjük (nem forraljuk), majd hozzákeverjük kézi habverővel a kakaót. Ezzel locsoljuk meg a palacsintákat. A maradékot üvegbe töltjük, és lezárjuk.



5 megjegyzés:

  1. Jöhetne egy-kettő így ebéd után :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki és igen finom lehet! Ezt a csoki öntetet kifogom próbálni!

    VálaszTörlés
  3. Jaj de megenném most, istenien néz ki:) Most jöttem haza futásból, de próbálom magam rávenni, hogy csak valami könnyűt egyek, de így nehéz:)

    VálaszTörlés
  4. Milyen maradék, milyen üvegbe? :-DD Nálunk az összeset eltunkolnánk a gyerekekkel... <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ezt kérdeztem én is! :D Simán megennénk, és csak addig tartana, ameddig a palacsinta. :)) Nagyon-nagyon guszta!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...