2013. november 20., szerda

Sült kókuszgombóc csokiöntettel

Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Sokszor előfordul, hogy főzök valami finom levest - főként a gyerek kedvéért, mert imádja - mellé viszont már csak valami egyszerű, gyorsan elkészülő ételt szoktam tálalni. Ez a kókuszgombóc nagyon tuti. Kevés alapanyag kell hozzá, viszont garantált sikert fogtok elérni a kókusz szerető gyermekeknél, féjeknél,feleségeknél,stb. :)

Hozzávalók:

gombócokhoz: tojás, kókusztej, kókuszreszelék, fahéj, kardamom
csokiöntethez: 2 ek. kakaó, víz, 30 gr kókuszzsír/ghee, 30 gr xilit


Elkészítés:

Nem írok pontos mennyiségeket, de kb. 1 tojáshoz 8-10 dkg kókuszreszeléket és 2 cl kókusztejet kell számolni. A lényeg, hogy a hozzávalókat összegyúrjuk, és olyan állagúnak kell lennie, hogy kanállal gombócokat tudjunk formázni a masszából. Majd forró kókuszsírban kisütjük őket.

A csokiöntethez a kakaót kevés vízzel kikeverjük, majd egy edényben a gázon elkezdjük a xilittel összefőzni. Amikor felolvadt benne a xilit, levesszük a tűzről és a kókuszzsírt/gheet is felolvasztjuk benne.

A tálaláskor a gombócokat leöntjük az öntettel, és már ehetjük is.

7 megjegyzés:

  1. Jól hangzik és nagyon guszta, kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi lehet, nagyon gusztán tálaltad :-)

    VálaszTörlés
  3. Ilyesmit még nem is ettem...itt az ideje változtatni ezen! :))

    VálaszTörlés
  4. Ajha! Totál Bounty érzés lehet, csak persze sokkal finomabbnak hangzik! :) Ügyes!

    VálaszTörlés
  5. Engem a sütés érdekelne, belemeríted a kókuszolajba, vagy csak egy vékony olajrétegen sütöd ki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Attila, a kettő között. Azért pár kanál zsír legyen az edényben.

      Törlés
  6. Köszi a receptért! összemorzsoltam egy kis maradék túróval is:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...