2013. március 25., hétfő

Csokoládés-kókuszkrémes torta házi fondanttal

Ismét édesség, ismét egy torta...:) 
Én még nem unom, bár már elkelne egy-két főétel is itt a blogon, és hát fényképek és receptek is vannak bőven a tarsolyomban, de hát majd előbb-utóbb ide is ideérnek. 

A torta a névnapos fiúknak készült most, és szerintem nagyon jól sikerült...:) A kókuszkrém ugyen kicsit sok lett a 20 cm-es formához, de nem baj, így legalább lesz belőle még egy süti. Azt még nem tudom mi, de szívesen fogadom az ötleteket. 

A kókuszkrém ötlete Gabytól van, akinek hálás köszönet érte...:)


Hozzávalók (20 cm-es formához):

Tészta: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt
Kókuszkrém: 4 dl tej, 1 cs. vaníliás pudingpor, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg vaj, édesítőszer (ebbe a tortába elég a fele mennyiség)
Fondant: 1 ek. zselatin, 6 ek. víz, 1 ek. margarin, 2 ek. méz, porcukor amennyit felvesz (kb. 1 kg.) Ebből a mennyiségből két 20 cm-es tortát burkoltam, és díszítettem.
Csokis réteghez: 10 dkg jó minőségű étcsokoládé, kevés tejszín
Összeállításhoz: Tejszínhab, kakaópor


A piskótához először a tojást kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, összedolgozzuk és a kapcsos forma alját vagy kivajazzuk és kilisztezzük, vagy ebben az esetben szilikon sütőlapot használtunk. Mehet bele a massza 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihült kettévágjuk.
A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével gőz felett jól összedolgozzuk, majd ha már elég sűrű, levesszük a tűzről és mehet bele a vaj.
A csokit a tejszínnel megolvasszuk, majd a felével megkenjük az alsó lapot, erre megy egy adag a krémből, majd a másik lap, aminek a tetejére a csoki másik fele, aztán a kókuszkrém, végül pedig az egész tortát a felvert tejszínhabbal megkenjük. A végén pedig jöhet rá a kinyújtott fondant, amelynek elkészítését, és a hozzá kapcsolódó praktikákat megnézhetitek Kiskuktánál.

A díszítéshez a maradék fondantból nyolc golyót formázunk, és abból négyet kakaóba forgatunk - mielőtt a tortára kerül, jól le kell róla ütögetni a kakaót.





9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép kis tortát csináltál! Nagyon finom lehetett az a kókuszoskrém!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett a fondant máz, és biztosan nagyon finom is :) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. De helyes kis torta! Nagyon finom lehet! Szeretem az ilyen jellegű süteményeket, a fondan máz szuper!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett, s a kókuszkrémmel isteni lehet:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól sikerült a tortád, biztos nagyon finom is volt!
    Látom, te is megfertőződtél a burkolt tortákkal.

    VálaszTörlés
  6. Guszta és finom tortát sütöttél, ez a csokis-kókuszos krém nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  7. Vedd tudomásul Csilla, vagyis Andi, hogy te is nagyon nehezíted a böjtömet... Minek kell nekem ilyen blogokat olvasni! ;)

    VálaszTörlés
  8. De helyes torta! S az a szelet.. nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...