2011. november 25., péntek

Rakott krumpli másként

Itt egy újabb nagy kedvenc, amit végtelen számú variációban elkészítettem már. Hagymával, brokkolival, kukoricával, virslivel, túróval, sajtosan, és még sorolhatnám. 
Azért szeretem a rakott krumplit, mert ha van otthon krumpli a kamrában, és még két három felhasználható dolog a hűtőben, tökéletes ebéd lesz belőle.
Most a hagyományos verziót vettem alapul, húsos kolbásszal és tojással. Ezen kívül a kedvenc hozzávalómat is belecsempésztem, a lilahagymát.

 Rakott krumpli másként

Recept: 


50 dkg burgonya, 4 tojás, 1 szál húsos kolbász, 15 dkg kockázott bacon, 3 fej lilahagyma, 1 kis doboz tejföl, 15 dkg sajt, só, bors

A tojásokat és a felszeletelt burgonyát megfőzzük. A kockázott baconokat, a lilahagymát és a húsos kolbászt összepirítjuk. 
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egy réteg burgonyát lerakunk, sózzuk, borsozzuk, majd rá rakunk egy réteg tojást, amire a kolbászos keverék fele kerül. Aztán rákerül a tejföl egy része - keveset rakjunk rá, mivel ha sokat rakunk rá, akkor túl szafos lesz és nem megsül, hanem inkább megfő a rakott krumpli.
Aztán megismételjük a rétegelést, és a végén tejföl és reszelt sajt kerül a tetejére. 

180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük fólia alatt, majd levesszük róla és a sajtot 10 perc alatt megpirítjuk.

Tényleg ezer féle módon el lehet készíteni, és ígérem, hogy hozok még különlegesebb variációkat is. 

Lehet kísérletezni...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...